Ungdommens røde kors gør en stor forskel i Danmark og resten af verden

Ungdommens røde kors

Ungdommens Røde Kors hjælper udsatte børn og unge i Danmark. Med en bredt foretagende, engagerede frivillige, og danske unges velvære som hovedformål har Ungdommens Røde Kors gjort hverdagen for tusinde af unge et bedre sted at være.

Ungdommens Røde Kors primære mål ligger i at skabe et samfund hvor børn og unge kan være en del af et fællesskab og tage del i en hverdag hvor de føler sig værdsat. Med en fokus på kontakt, og det menneskelige nærvær, afholder Ungdommens Røde Kor ferielejre og mødesteder for unge landet over.

Ungdommens røde kors

Ungdommens Røde Kors ferielejre har været afholdt siden 1964, og er med til at 1200 børn og unge hvert år får mulighed for at komme på ferie. Der er 19 forskellige lejre, og tager plads over hele Danmark, samt enkelte lejre i Sverige og Norge, og er delt op i 2 forskellige aldersgrupper: en for 7-13 årige, og en for unge imellem 14 og 17 år. Hvad der er fælles for alle disse lejre er at børnene kommer først, og at sjov står på dagsordenen. Nogle specifikke lejre beskæftiger sig med børn med en fælles baggrund, som f.eks. en lejr hvor børn af indsatte kan mødes med andre børn der er i den samme familiesituation som dem selv.

Udover lejrene er Ungdommens Røde Kors også synlig i bybilledet. På ungdomsklubber og cafeer landet over kan unge mødes efter skolen eller aftenen, få et pusterum i hverdagen, og danne venskaber. Klubberne kan være for alle, delt op i pige- eller drengeklubber, eller for yngre børn. Klubberne arrangerer svømmehals besøg, film- og spille aftener, men fælles for alle er at de giver mulighed for alle at være dem selv og nyde selskabet af andre unge og dedikerede kontaktpersoner. Som om de vil have nogen at snakke med, eller bare slappe af, gør klubberne det muligt.

Ungdommens Røde Kors har siden sin start gjort sit bedste for at omfavne de børn som har mest brug for. Fra aktiviteter, ture og lejre, til sports events, klubber, lektiehjælp og rådgivning, Ungdommens Røde Kors har gjort det til deres mål at give alle et værested, en mulighed for nærvær, og friheden til at vokse op i et miljø hvor de ved at de kan være dem selv – og være værdsat for det.
Du kan læse mere om Ungdommens røde kors her