Bedste Teer kommer fra Østerlandsk Thehus Se selv her

Bedste Teer

Af

Runo Kingbo.

At danskere drikker meget kaffe ved vi, og at te ikke altid har været det meste populære, var i mange år et faktum. Men det var først i det tyvende århundrede, at kaffen tog over, for faktisk drak danskerne i starten te. Det var i 1700tallet, at teen virkeligt blev populær i Danmark. Fremfor alkoholens svøbe anså man te-selskaber som en forfinet civiliseret måde at omgås på. Borgerskabets fruer kunne sagtens den gang klare op til ti ’slabberaser’ med indlagte te ritaler. Te handelen greb om sig sidste halvdel af 1700 tallet i det Københavnske bybillede. Overalt skød små havepavilloner op, som stedet hvor man nød sine bedste Teer.

Danske kaffeelskere.

Før den Anden Verdenskrig satte ind, havde Danmark verdensrekorden målt ved, hvor mange kopper kaffe hver indbygger indtog i gennemsnit. Under krigen måtte man nøjes med kaffeerstatninger som det legendariske mærke ’Richs’. Senere efter 1945, hvor rationeringen langsomt blev afskaffet, indtog kaffen igen sin førsteplads som den mest populære drik. Forbruget gik op, og den berømte kaffekande ”Madam Blå blev afløst af kaffemaskiner og stempelkander. Som ’sundhedsapostlene’ i stigende grad prægede den offentlige debat begyndte man dog også at se kaffen i et kritisk skær. Overdrevet forbrug af kaffe, der koges og indtages uden filtrering kan skrue blodets indhold af kolesterol op. Det skadelige kolesterol forøger risikoen for blodpropper ikke så meget på grund af koffeinindholdet, men på grund af nogle andre stoffer. Koffeinen får forbrændingen af fedt og pulsen samt blodtrykket til at stige; mennesker der slås med angstanfald skal passe på med at drikke kaffe. Kaffen har en opkvikkende virkning, når man er træt, men det betyder som de fleste godt ved også, at man ikke kan sove.

Vælg de bedste Teer køb dem billigt hos Kingbo

En medvirkende årsag til at kaffen trænges i baggrunden er sikkert samfundsudviklingen, hvor det hårde legemlige arbejde erstattes med arbejde, der kræver tankevirksomhed. Der er derfor ikke det samme behov for at modvirke træthed som før. Te er en spirituel og ‘langsom’ drik. Den er beroligende, og den tillægges en højere grad af intellektualitet end kaffen. At lave de bedste Teer og dermed te-blanding er en kunst, der bl.a. blev bragt til Danmark i 1889 af det Østerlandske Te Hus”. Kaffen kan ikke konkurrere med de mange fine smagsindtryk teen giver. Og teen har den fordel, at den kun indeholder halvt så meget koffein som kaffen. Man behøver ikke at slås med søvnløshed, hvis man går over til te. Køb østerlandsk Te billigt hos Kingbo.dk

Runo Kingbo driver et postordrefirma indenfor hus & have, personlig pleje og fødevarer i Odder